Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Благотворителна акция за пострадалите при пожар в столичния кв. „Хиподрума“

Преди две седмици в столичния квартал „Хиподрума“ изгоряха апартаменти от 11-тия етаж на блок 1. За щастие, жертви няма. Жители от район „Красно село“ се притичат на помощ на хората, чиито апартаменти са пострадали. Събраните средства ще бъдат за ремонт на апартаментите.

Сред потърпевшите е Снежина Николаева. В „Денят започва“ тя заяви, че не знае как е възникнал пожарът, но следствието е заключило, че вратата на жилището е била разбита, а пожарът е възникнал от горивни материали и уред с открито горене. Според нея най-неотложно е да се укрепи плочата между 11-ия и 12-ия етаж и да са сложат входна врата и прозорци.

„Когато има труден момент за един от нас, това значи, че тя е трудна за всички… Ще организираме съвместна инициатива с поставяне на дарителски кутии на територията на пазар „Красно село“ в пет точки. В момента, в които хората от блока преценят, че искат да се прекрати тази инициатива, парите ще бъдат предадени на избрания представител на блока“, заяви Цанко Донков – инициатор на благотворителната акция сред съседите и съкварталците.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *