Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Ицо Хазарта открива наградите „Икар“

Ицо Хазарта и балет „Нова“ ще открият церемонията по връчването на наградите „Икар“, а водещ ще бъде актьорът Александър Кадиев, съобщиха от Съюза на артистите в България, който през 2021 г. отбелязва един век от своето създаване.

Тази година събитието ще се състои с публика в залата, но при допустимите 50 % от местата, което ограничава възможността на организаторите за продажба на билети.

На предстоящото връчване Васко Василев ще изпълни специално създадена за повода композиция. Цигуларят ще излезе на сцена за първи път заедно с младата певица Керана.

Официалната церемония по връчването на 47-ите награди „Икар“ ще се състои на 11 май в Народния театър. Номинациите бяха обявени на 27 март. Близо 50 творци ще се борят за отличието в различните категории.

Наградата „Икар“ за цирково изкуство получава Джулио Малеволти – за приноса му в развитието на българската, европейската и световната акробатика. „Икар 2021 – за чест и достойнство“ е за Любомир Бъчваров. Михаил Белчев получава приз за изключителен принос към музиката.

„Икар“-ът за изключителен принос към българския театър е за Татяна Лолова – посмъртно.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *