Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Учениците от пет випуска се връщат в класните стаи

От днес в класните стаи се връщат едновременно по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап, вместо досегашните три. В графика за ротация на класовете към учениците от 5., 9. и 12. клас в училище се връщат и тези от 6. и 11. клас. Неизвестните около организацията на матурите обаче остават.

„Станах по -мързелив, много лежерно минаваха моите дни, в къщи имаш легло и видео игри, които да те разсейват, в клас мога да съм много по-концентриран“, казва ученик от 11. Клас в столичното 137 училище.

„Няма болни колеги, едно дете е в карантина“, посочи директорът на училището.

„Връщането в клас е след анализ на данните на Министерството на здравеопазването“, обясни Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието в София.

„Най-близко предстои държавният зрелостен изпит, ако някои от учениците се разболеят, имаме и втора матура – през агуст-септември. Към настоящия момент, учениците, които са контактни на болни с коронавирус, съответно карантинирани, могат да се явят на държавен зрелостен изпит, след като представят отрицателен PCR тест и да бъдат в самостоятелни зали до 5 души“, посочи Кастрева.

Националното външно оценяване за 7. клас е след повече от месец и при променена епидемична ситуация е възможно всички ученици да са присъствени, според нея.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *