20.07.2024

„Топлофикация- София“ започва летни ремонти

Части от столични квартали остават без топла вода за лятото. Предвижда се плановият ремонт на топлофикационните съоръжения да обхваща кварталите „Красно село“ и „Борово“ в периода 1 юли – 1 септември, като ремонтите обхващат и столично ДКЦ, а също и детска градина.

Искам да успокоя родителите, защото сме взели всички необходими мерки. Имаме уверението на Дирекция „Образование“ в Столична община, че ще бъдат осигурени средства за закупуването на алтернативни източници на топла вода. Ще бъдет закупени бойлери за всички групи и кухненския блок, така че да осигурим нормални условия за работа и отглеждане на децата. Ще се наложи реорганизация на пропускателния режим, но това няма да създаде трудности на родителите, защото през лятните месеци посещаемостта намалява, каза в „Денят започва“ Величка Попова – директор на ДГ №8 „Проф. д-р Елка Петрова“.

Росен Тирков от „Топлофикация – София“ увери, че до 1 юли ще бъде намерено решение да се осигури топла вода за детската градина. Ще се водят разговори и с ръководството на 20 ДКЦ, за да се изяснят техническите възможности да се реши проблема и там. Ние ще направим всичко възможно, за да спазим утърдените графици. Съоръжението е на доста години и трябва да бъде подменено, както и съоръженията, които подпомагат неговата дейност, подчерта той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *