Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Заради жегите мият столични улици и раздават вода за пиене

Поради прогнозата за високи температури днес по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започне оросяване на основни улици и булеварди в града. Дейностите ще започнат след 12.00 ч. Целта е предотвратяване на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура.

Освен миене по график допълнително ще се извърши и оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Ще се оросява с помощта на цистерни по булевардите „Ботевградско шосе“, „Цариградско шосе“, „Брюксел“, „Васил Левски“, „Черни връх“, „Н.Й. Вапцаров“, „Драган Цанков“, „Сливница“ и др.

Дейностите по миене и оросяване се извършват под контрола на Столичен инспекторат.

Днес ще се раздава и минерална вода в подкрепа на хората, които са на открито през горещото време. На три пункта в града ще се предоставя вода – на площадното пространство при храма „Св. Неделя“, на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на Националния дворец на културата – при пилоните. Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества.

Инициативата се осъществява чрез направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *