Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Най-четени

Хотелиери: Заетостта е в рамките на 40-55%

Очаква се този туристически сезон да бъде по-успешен от предходния. За това допринесе облекчаването на мерките, както и фактът, че България е в зелената зона по разпространение на COVID-19. Някои от хотелиерите отчитат голям ръст на туристите. За сравнение през месец юли миналата година някои от хотелите са били запълнени едва на 30 процента, а сега тяхната база е със заетост до 70-80 процента на някои места.

„Към момента има над 90 процента отворили хотели. Разликата от миналата година е осезаема. Това, че е отворен хотел, не значи, че е печеливш към момента и трябва да се види средната цена, на която туристите са тук. Има различни оферти – започваме от 36 лева със закуска хотел на първа линия. Преминаваме през 39 евро ол инклузив. И може във високия ценови клас да стигнем до 150 евро, където услугата е качествена и добре структурирана. Има хотели, които предлагат плаж. Те са предпочитани. Тези, които предлагат паркинг, отново са предпочитани“, обясни Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара.

По думите му комплексността на услугата се търси.

„Сезонът тепърва стартира и заетостта е в рамките на 40-55 процента. Изглежда, че има много туристи, но реално заетостта е слаба. Много от хотелите, които не са работили, с цел да привлекат капитал и туристи, са понижили цените. Това води до некачествена услуга“, подчерта хотелиерът Станислав Стоянов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *