Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени

Градините на Бъкингамския дворец отварят за пикник и разходки

Посетителите на Лондон ще могат да се наслаждават без придружители на градините в лондонския дом на британската кралица Елизабет Втора и дори да си правят пикник там, съобщи Ройтерс.Досега в градините се допускаха само организирани посещения, като разрешението за пикник също се дава за първи път.

Това лято, до месец септември, срещу билет от 16,50 британски лири, туристите ще могат да се разхождат сами из парка на Бъкингамския дворец. За индивидуалните разходки посетителите ще могат да си вземат аудиогид.“За жалост нямахме възможност да отворим, както обикновено, за посетители залите в двореца заради ситуацията с новия коронавирус и затова е чудесно, че вместо това можем да отворим градината“, каза Сали Гудсър от фондацията, която управлява кралските дворци.

Посетителите ще могат да се насладят на цветните лехи, на кошерите и на дърветата, посадени и кръстени на кралица Виктория и принц Албърт, както и да си направят пикник на отлично поддържаната морава.По традиция кралицата е домакин на три градински партита в парка на двореца, но през последните две години те не се организират заради пандемията.Миналия месец властите съобщиха, че кралските финанси са пострадали сериозно по време на пандемията заради непостъпилите милиони британски лири приходи от продажби на входни билети. В двореца е в ход десетгодишен ремонт за 369 милиона британски лири, при който се подменя електрическата инсталация и се обновява и друга остаряла инфраструктура. По време на пандемията, докато кралицата е в замъка Уиндзор извън Лондон, ремонтните дейности бяха ускорени.

Градините на Бъкингамския дворец са зелен рай в сърцето на Лондон, където могат да се видят повече от 1000 вида дървета, както и 320 вида цветя и треви.

В парка има и колекция от черници, специално подбрана и засадена от главния кралски градинар през 2000 г., съобщава вестник „Дейли мейл“.

Посетителите ще могат да стигнат и до брега на езерото, а кралските кошери се намират на острова в него.

Градините ще са отворени за посещение 6 пъти дневно в събота и неделя до 19 септември. Цената на билета от 16,50 паунда включва разрешение за пикник на специално определени места.

video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=46

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *