Скарлет Йохансон заведе дело срещу компания „Disney“ за това, че пусна новия ѝ филм „Черната вдовица“ едновременно в киносалоните и на стримийнг платформата си Disney+, съобщават световните агенции, като цитират в. „Wallstreet Journal“.

Искът е внесен в съд в Лос Анджелис.

Актрисата твърди, че договорът ѝ с „Disney“ и „Marvel Studios“ предвижда продукцията да бъде пусната първо само в киносалоните, а дял от приходите от продажбата на билети са значителна част от нейния хонорар.

„Dusney“ умишлено принуди „Marvel“ да наруши споразумението без никакво основание, за да попречи на Йохансон да извлече максимални ползи от договора си със студиото, се казва в заведения от актрисата съдебен иск.

Компания „Disney“ обаче незабавно реагира и обяви, че искът на Скарлет Йохансон е неоснователен.

Disney“ изцяло изпълни условията по договора си с Йохансон. Освен това, премиерното излъчване срещу заплащане на „Черната вдовица“ на тяхната стрийминг платформа значително увеличи възможностите за допълнителни приходи над 20-те милиона щатски долара, които тя вече получи„, се казва в изявление на компанията, цитирано от в. „Los Angeles Times“.

Скарлет Йохансон изпълнява главната роля в лентата „Черната вдовица“, чиято премиера се състоя на 9 юли, припомня БТА. До момента приходите от продукцията само в САЩ надвишават 156 милиона щатски долара. Билетите, продадени в останалата част на света, досега са донесли още 160 милиона щатски долара.

Съдебният иск срещу „Disney“ може да стане повратна точка в развлекателната индустрия и да промени настоящата ситуация, при която стрийминг платформите стават все по-предпочитани. Това обаче носи загуби за участниците в продукциите.