Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Митева свика спешно НС за полицейското насилие

Председателят на парламента Ива Митева свика извънредно заседание на НС във вторник, на което бъде разискван скандалът с полицейското насилие над протестиращи и ще бъде изслушан вътрешният министър Бойко Рашков.

„С възмущение, болка и тревога гледах публикуваните кадри с насилието над протестиращите млади хора през лятото на 2020 г. Споделям това не само като председател на Народното събрание и юрист, но и като гражданин, жена и майка“, се казва в изявление на Митева, публикувано на страницата на НС.

„Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона, не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите. С правото, дадено ми от Конституцията, ще свикам извънредно заседание на Народното събрание на 17 август 2021 г. (вторник) от 10.00 часа за изслушване на министъра на вътрешните работи за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви“, пише тя.

Днес всички парламентарни сили без ГЕРБ и ДПС поискаха обективно разследване и наказания за полицаите, пребили мирно протестиращи граждани.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *