Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени

Грета Тунберг се заяде с Шотландия

Грета Тунберг взе на прицел Шотландия. Тя заяви, че не вярва, че страната е световен лидер в областта на изменението на климата, и че няма държави, които „се доближават“ до това, което е необходимо за справяне с проблема.

Тийнейджърката опроверга твърденията на шотландското правителство, че е световен лидер по изменението на климата, като добави, че не е решила дали ще пътува до срещата COP26 в Глазгоу през ноември.

„Има някои страни, които правят малко повече от някои други, но ако погледнем от по-широка гледна точка тогава мисля, че можем спокойно да кажем, че няма държави – поне на глобалния север – които дори правят това, което е необходимо“, заяви тя пред BBC Scotland.

Тунберг добави, че може да не пътува до глобалната конференция на ООН по климата, която започва на 1 ноември, но ще го направи, ако се „счете за безопасно и демократично“ – включително и ООН да гарантира, че участниците от по-бедните страни са напълно ваксинирани и могат да пътуват.

18-годишната активистка е скептична към новата сделка на шотландското правителство за споделяне на властта със шотландските Зелени, която ще доведе представители на Зелените в правителството за първи път във Великобритания.

Конференцията на ООН съвпада с нейните училищни ваканции и ако все пак присъства, планира да пътува с влак.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *