Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Спорт

Министър Кузманов откри първата за страната ни Световна купа по паркур

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов участва в откриването на първата Световна купа по паркур, на която България е домакин. Спортният министър награди призьорите в отделните категории.
При мъжете в свободния стил победител станa представителят на Швеция Елис Торал, а след него се наредиха Йоаким Деоторидис от Гърция и Евгений Ароян от Русия. При жените в категорията за скорост над всички беше шведката Миранда Тиблинг, следвана съответно от Стефания Зитис от Австралия и Лили Руел от Франция.
По рано през деня българският представител в свободния стил Мартин Димитров зае седмо място във финала.
„За мен е чест на присъствам на първата Световна купа по паркур, на която страната ни е домакин. Това е и единственото състезание от този ранг в света, което се провежда тази година. Искам да поздравя организаторите за силата да го проведат и то в този труден момент по време на пандемия. Поздравления за състезателите, които вече показаха уменията си. Пожелавам им още много успехи в предстоящите състезания“, каза министър Андрей Кузманов по време на церемонията.
В Световната купа по паркур участие взеха близо 50 състезатели от 20 държави. В награждаването се включиха още кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и председателят на организационния комитет на състезанието Йордан Йовчев. За да проследи на живо надпреварата, в София пристигна и президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който е един от инициаторите за включване на паркура в гимнастическото семейство.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *