Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Трифонов: Ако вярвате на социолозите, вярвате на късата си памет

Ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет. Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина, колкото истината, че довечера ще се стъмне, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във „Фейсбук“. „Преди изборите на 4 април всички социологически агенции твърдяха, че главната интрига е кой ще вземе третото място измежду „Има такъв народ“ и ДПС.

В своите последни проучвания преди изборите „Галъп“, „Алфа Рисърч“ и „Тренд“ предвиждаха една и съща разлика между „Има такъв народ“ и ДПС от точно 0,2%. Нищожните 0,2%“, добави той. По думите му, в крайна сметка, партията му е получила със 7,15% по-голяма подкрепа от ДПС. „Маркет линкс“ предричаше най-малка подкрепа в процентово отношение за „Има такъв народ“ – 11.7%. „Има такъв народ“ получи с 6% повече, далече-далече от рамките на статистическата грешка.

Всички социологически агенции бяха категорични, че БСП ще е втора политическа сила. „Галъп“ даваше преднина от 7,9% на БСП пред „Има такъв народ“, а „Тренд“ и „Медиана“- преднина от цели 9,2 и 9,5%. Но каква поредна социологическа драма – на изборите „Има такъв народ“ стана втора сила с 17,66%, а БСП – трета с 15,01%“, пише още Трифонов.

Лидерът на „Има такъв народ“ допълни, че преди предизборната кампания за вота на 11 юли, както и почти през цялата предизборна кампания, социологическите проучвания на агенциите са показвали първо място за ГЕРБ-СДС и второ място за „Има такъв народ“. „На базата на своите екзитполове, социолозите даваха първо място на ГЕРБ-СДС и през целия изборен ден. И пак не познаха“, каза още той.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *