Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Болница „Лозенец“ е погасила над 1,5 милиона лева просрочени задължения

Болница „Лозенец“ е успяла да погаси над милион и половина от просрочените си задължения. Това обяви новият шеф на лечебното заведение доц. Радосвет Горнев в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Бяхме притиснати от фирми и съдия изпълнители, които буквално можеха да запорират сметките на лечебното заведение“, уточни той.

Новото ръководство е установило и големи диспропорции във възнагражденията, които са получавани в миналото.

„Някои хора са взимали много малко, а други твърде много за труда, който са положили. Нашата цел е да се получат справедливи възнаграждения. „Всичко, което заварих, е документирано в доклад, който беше предаден от Борда на директорите към МЗ в началото на месец юли. Сегашното му обсъждане е странно, защото той вече би трябвало да е довел до съответните разследвания. Болницата и аз сме обект на проверки. Това е съвсем нормално при положение, че общественият интерес е толкова значим. Нищо не трябва да бъде скрито.“, каза още директорът на „Лозенец“.

По думите му във всяко отделение има видеонаблюдение. Откакто Горнев е директор на болницата, са извършени общо 7 трансплантации.

Директорът отказа да коментира информацията, че в миналото са се правили нерегламентирани операции.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *