Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно Най-четени

Руският президент Владимир Путин на 69!

Руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден. Въпреки празника си, той има работни планове за деня, но със сигурност вечерта ще отбележи деня със семейството и приятелите си, каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков. Това не е първият рожден ден, който държавният глава прекарва, без да прекъсва работната си програма. През 2020 г. Путин посвети първата половина на деня на работата по вътрешната политика и на международните телефонни разговори.

Някои от най-необичайните подаръци, които Путин е получил на рождения си ден, са двумесечно усурийско тигърче, дарено след това на Салентския парк в Геленджик, копие на шапката на Мономах и кристален крокодил. Според Песков традиционно повечето подаръци се изпращат в библиотеката на президента и се съхраняват там, но някои подаръци от приятели и познати Путин пази лично за себе си.

Като подарък за президента може да се смята и успешният пуск на свръхзвуковата крилата ракета „Циркон“ от борда на фрегатата „Адмирал Горшков“ на миналия 7 октомври. Снарядът порази цел в Баренцево море, развивайки скорост от 9,5 хиляди километра в час.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *