20.07.2024

Dior представи колекцията си на Седмицата на модата в Париж

Моделите дефилираха върху подиум на няколко нива.
Модна къща Dior отвръща на удара на пандемията с радикална промяна, залагайки на дръзки цветове, изобилие от спортни облекла и опростени силуети в новата си дамска колекция, представена по време на Седмицата на модата в Париж.

Моделите дефилираха върху подиум на няколко нива. Това позволи на публиката, свикнала с виртуалните презентации по време на пандемията, да се докосне до детайлите и да види тоалетите и обувките от различни ъгли.

Трапецовидни рокли в зелено и оранжево, пеперудени принтове, палта в коралово и лавандула, къси панталони и поли преобладават в колекцията за сезон пролет/лято 2022 г, която контрастира с обичайния стил на артистичния директор на линията Мария Грация Киури.

„По време на пандемията направихме много видео дефилета. Но не е същото, дори е напълно различно, защото модата е спектакъл, който трябва да бъде показан на сцена. В тази колекция използвам много цвят, защото искам да внеса повече настроение, да направя тоалетите по-закачливи. През периода през който минахме много хора пренебрегнаха модата – но никога не трябва да забравяме същността й – чрез дрехите ние се описваме, представяме се пред обществото, заявяваме кои сме и разбира се – забавляваме се – модата е радост!“, споделя Киури.

Мария Грация Киури залага на „строен силует“ за освободени жени в постоянно движение – също толкова революционен, колкото и свръхженствения следвоенен стил „ню лук“.

В подхода си дизайнерката следва Марк Боан – творческият директор, който през 60-те години на миналия век направи първата колекция прет-а-порте за „Dior“ и спортната линия със ски облекла.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *