Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени Филми

„Дисни“ отлага премиерите на най-чаканите заглавия

Едни от тях са „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ и „Черната пантера: Уаканда завинаги“.

„Дисни“ отлага премиерите на някои от основните си филмови продукции, насрочени за 2022 г. заради притеснения, свързани с производството, съобщава „Скрийн Рант“.

2022 г. трябваше да бъде една от най-богатите Марвел години, но „Дисни“ отложи излизането на някои от най-чаканите заглавия и премахна изцяло премиерните дати на 2 неназовани филма. Сред отложените са дългоочакваните „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ и „Черната пантера: Уаканда завинаги“, които бяха отложени съответно за 6 май и 11 ноември 2022 г. Заедно с отложените филми на Марвел вселената, все още ненасрочената премиерна дата на“Индиана Джоунс 5″ е преместена с почти цяла година – от 29 юли 2022 г. на 30 юни 2023 г.

Имаше много спорове около изпробвания от „Дисни“ модел за пускане на филми на VOD, при който филмите се пускаха в Disney+ в същия ден, в който бяха в кината – експеримент, който беше спрян за остатъка от всички премиери през 2021 г. Въпреки това пандемията удари сериозно боксофиса и при многото филми с ниски резултати е лесно да се предположи, че тези промени в графика са финансово мотивирани.

Според „Variety“ обаче източници от „Дисни“ твърдят, че масовото пренареждане на графика се дължи по-скоро на проблеми, свързани с производството, отколкото на опасения за боксофис възвръщаемостта. „Черната пантера: Уаканда завинаги“ в момента все още е в процес на производство, а поради сложната мрежа, която свързва филмите и телевизионните предавания, една пречка може да измести цяла верига от премиери.

Очевидно пандемията все още причинява смущения в Холивуд, независимо дали става въпрос за финансови или производствени проблеми.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *