Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Рейтингът на Джо Байдън се срина рекордно

Популярността на американския президент Джо Байдън през първите му девет месеца като лидер на страната преживя по-бърз спад от срива в рейтингите на всеки друг американски президент след Втората световна война, пише БГНЕС, позовавайки се на Telegraph. Отбелязва се, че рейтингът на Байдън е спаднал с 11,3 процентни пункта (от 56% на 44,7%), като този спад е повече от показателите за спада в рейтинга на 10 -те предишни президента на страната.

Предишният притежател на „рекорда“ за най-бърз спад в нивото на подкрепа беше 44-ият президент на САЩ Барак Обама, чийто рейтинг през първите девет месеца на неговото президентство падна с 10,1 п.п. Така Байдън очевидно „разочарова избирателите“ повече от Джими Картър, който беше президент на Съединените щати през 1977-1981 г. и чийто рейтинг на одобрение падна с 8,9 процентни пункта за същия период. Предшественикът на Байдън в президентството беше 4,4 процента спад, посочва изданието.

За сравнение рейтингът на популярност на 43-ия президент на САЩ Джордж Буш през първите девет месеца на неговото президентство се е увеличил с 13,1 процентни пункта, а рейтингът на 41-ия президент на САЩ Джордж Буш-младши с 12,0 пункта.

Изданието отбелязва, че популярността на Байдън започна да пада през юли, когато заболеваемостта от коронавирус в страната се увеличи, а хаотичното изтегляне на американските войски от Афганистан в края на август само изостри ситуацията.

Демократът, бивш вицепрезидент и 36-годишен член на Конгреса, Байдън стана 46-ият президент на Съединените щати на изборите на 3 ноември 2020 г.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *