Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

15 болници ще ремонтират COVID отделенията си по проект на Министерството на здравеопазването

15 лечебни заведения ще ремонтират своите COVID отделения по проект на Министерството на здравеопазването. Средствата се предоставят на лечебните заведения по процедура „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Критериите за включване на болниците бяха публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването. Първите 15 болници, които сключват споразумения за партньорство с МЗ, са:

 1. МБАЛ –Поморие ЕООД, гр. Поморие;
 2. МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД, гр. Свищов;
 3. МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ ЕООД, гр. Момчилград;
 4. МБАЛ „Ботевград“ ЕООД, гр. Ботевград
 5. МБАЛ“ Елин Пелин ЕООД, гр. Елин Пелин;
 6. МБАЛ- Своге ЕООД, гр. Своге;
 7. МБАЛ –Левски ЕООД, гр. Левски;
 8. МБАЛ – Никопол ЕООД, гр. Никопол;
 9. МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД, гр. Димитровград;
 10. МБАЛ – Бала Слатина ЕООД, гр. Бяла Слатина;
 11. МБАЛ-Първомай ЕООД, гр. Първомай;
 12. СБАЛПФЗ – Стара Загора ЕООД, гр. Стара Загора;
 13. МБАЛ – Троян ЕООД, гр. Троян
 14. МБАЛ – Павликени ЕООД, гр. Павликени;
 15. МБАЛ – Червен бряг ЕООД, гр. Червен Бряг.

В лечебните заведения ще бъдат реализирани строително-монтажни дейности и ще бъдат доставени машини и съоръжения, нуждата от които е идентифицирана от самите болници и одобрена от експерти в Министерството на здравеопазването. С изпълнението на предложените дейности ще бъдат изградени изолирани помещения в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за превозване на пациенти с COVID-19, ще бъде увеличен капацитетът на инсталациите за медицински газ (кислород, вакуум и сгъстен въздух), както и ще се осигурят генератори на мощност с цел гарантиране на непрекъснатост на работата на животоподдържащата медицинска апаратура, газови инсталации и други.

Отделно от това, Министерството на здравеопазването ще предостави пакет от медицинска апаратура и медицинско оборудване, необходими за осигуряване на по-добър достъп, диагностика и лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *