Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Кирил Петков: С Радев ще продължи промяната

Румен Радев е държавният глава, с който ще продължи промяната. Това съобщи Кирил Петков – водач на едноименната партия, която спечели конституционните. Той заяви още, че процесът по съставянето на правителство върви прозрачно и диалогично. Президентът Румен Радев е най-правилният избор за България, смята Кирил Петков.

В деня на балотажа съвсем всички политически водачи на конституционно показаните партии и сдружения упражниха правото си на глас. По-рано през днешния ден, когато упражни правото си на глас в президентските избори, той разяснява и преговорите по съставянето на кабинет. Вече са сформирани 18 преговарящи екипа по ключовите приоритети, по които ще се търси единодушие.

„Много се надявам, че ще постигаме диалогични диалози , с цел да забележим кои са нашите общи хрумвания в стратегиите. За разликите ще обсъдим също. Цялата българска общност ще може да има пълния досег до информация по какъв начин се водят преговорите. Всичко ще бъде излъчено дистанционно и се надявам, че тази бистрота ще даде и спомагателна диалогичност сред страните “ .

При съставянето на правителство няма да се гонят периоди непременно .
Целта ще са конструктивни, детайлни договарания , които да изключат конфликти сред сътрудниците след това, съобщи още Кирил Петков и акцентира , че България е деен и силен член на Европейски съюз с натовска ориентировка.

Кирил Петков добави: „Президентът, който ще спечели, ще повлияе на България, само че не и на съставянето на кабинет Гласувах за държавен глава, който ще продължи промяната, който аз съм сигурен, че ще го направи. Най-важното за бъдещия държавен глава е да поставя … От своя страна по-рано през днешния ден (21 ноември) Корнелия Нинова от преговорите сред „Продължаваме промяната“ и Българска социалистическа партия: „От първите ни диалози до последния, който беше доскоро , сме възнамерявали 4-годишен мандат. Трябва макар че да подредим нещата – ние имаме проект за първите 100 дни с нужните спешни ограничения, които видяхме, че те одобряват. Оттам насетне са реалните политики за смяна на сегашния модел.“

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *