Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Проф. Рачев: Сняг и сериозна промяна на времето от вторник

Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев. Влизайки в климатичната зима – месец декември е първият такъв месец, започва хладното време. Няма да са Сибирски студове, арктически, просто си влизаме в зимата, обясни той. По думите му два – три, до четири сантиметра ще е снежната покривка в Северна България към 1 декември по картата на Европейския център за средносрочни прогнози. В Южна България вероятно ще вали сняг и дъжд.

Температурите ще са около нулата и отново ще се редуват топли и студени дни, но определено понеделник ще е последния хубав ден. Вторник вече ще захладнее с поне от 5 до 7 градуса, съобщи проф. Рачев. Нататък нещата си остават типично есенно – зимни, без да се очертават някакви студове с мокър сняг и дъжд, добави той.

Средните декемврийски температури ще са от между 0 и 4 градуса, ще има и повече валежи. „Изпращаме декември месец практически сух“, отбеляза климатологът. Според него сняг в планините се очаква на 3, 4, 5 декември, както и на 9 и 10 декември.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *