Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Валежите ще обхванат цялата страна

И след временно спиране – отново валежи, по-значителни отново в Югозападна България. А в много райони от Източна и Южна България духа силен югозападен вятър с пориви до около 100 км/ч.

Предупреждение за опасно силни пориви остава в сила в осем области от страната.

Там и максималните температури ще са по-високи – между 11° и 16°, в останалата част от страната, където вятърът ще е слаб – между 5° и 10°. И през втората половина на деня ще се задържи предимно облачно, а валежите ще обхванат цялата страна.

През нощта временно ще спрат, най-късно в източните райони от страната. Вятърът ще отслабне, в Северозападна България и ще стихне, докато на изток ще бъде слаб от юг.

Значителни валежи и много ветровито време ни очаква и утре. В областите Благоевград, Смолян, Хасково и Кърджали е в сила предупреждение от втора степен за количества до около 65 л/кв.м.

Температурите отново ще са в широки граници, от 3° в Северозападна България до 12° – 15° в Източна, където ще продължи да духа много силен южен вятър. През нощта срещу неделя валежите ще продължат.

До вечерта ще завали и по Черноморието. Ще бъде ветровито. Вятърът ще е умерен и силен от юг-югоизток. Вълнението на морето ще бъде с височина на вълните до 2,5 метра.

Много ветровито време и в планините. Ще духа силен и бурен вятър от юг. Ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг.

В Рило-Родопския масив количествата ще са значителни, а по проходите ще се образува нова снежна покривка и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания.

Облачно, със значителни валежи от дъжд, в северозападната част – от сняг ще бъде времето и на Балканите, а причината е поредният Средиземноморски циклон. В южните и източните райони от полуострова ще остане ветровито.

През нощта срещу неделя и у нас ще продължи вали, по-интензивно в Северозападна и Южна България. В неделя сутринта във високите полета на Западна България и в припланинскитте райони дъждът ще премине в сняг, но валежите ще отслабнат, и в много райони ще спрат. В Източна България ще остане топло за сезона, но в началото на новата седмица температурите навсякъде ще се понижат и отново ще има валежи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *