Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес

Next.e.GO дава възможност на своите клиенти за търговия с въглеродни квоти

Германският концерн Next.e.GO Mobile SE стана първият независим производител на електромобили, който предлага на своите клиенти да търгуват с въглеродни сертификати (квоти). Опцията ще бъде достъпна чрез приложението e.GO Connect или през сайта на компанията, става ясно от фирмено прессъобщение.
Услугата е разработена съвместно с партньора на производителя на градски електромобили Fairnergy.
В момента собствениците на електромобили e.GO Life могат да получат до 300 евро годишно от продажбата на своята квота за парникови газове. Ползите от продажбата на сертификати са предоставени на клиентите, изтъкват от Next.e.GO.

В допълнение на клиентите се дава възможността да използват цялата сума или част от нея директно чрез платформата, за да подкрепят избрани устойчиви проекти и с това да дадат своя принос към енергийния преход.

„Използването на нашата революционна технология и иновации за стимулиране на градска мобилност без емисии беше нашата основна цел. Включването на нашите клиенти в това пътуване и предоставянето на възможност да се възползват от отговорния си избор, след като са избрали един от най-устойчивите градски електромобили, е нещо, което също приемаме много сериозно в e.GO. С превръщането ни в първия независим производител на електромобили, който предлага на своите клиенти търговия с квоти на парникови газове, ние правим още една важна стъпка към увеличаване привлекателността на електрическата мобилност“, изтъква Али Вествей, председател на борда на Next.e.GO Mobile SE.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *