Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

София е на загуба от скобите и паяците на ЦГМ

София е на загуба от скобите и паяците на „Центъра за градска мобилност“. От писма на изпълнителния директор на ЦГМ до транспортната комисия в Столичния общински съвет става ясно, че Столична община не покрива разходите си по репатрирането на МПС и по поставянето на скоби на нередовно паркирали коли в синя и зелена зона. За нарушения в столицата, както и за нерегламентирано паркирали автомобили, наблюдават общо 22 паяка, като на ден работят около 13.

Цените, които са определени от Столичния общински съвет за репатриране на един автомобил и за поставяне на скоба са съответно 60 и 30 лева към момента. Тези цени са гласувани на базата на разчетите преди 10 години. Естествено е, че ще има разлика в тези разчети, затова е предоставена справка какви разходи извършва ЦГМ. Данните показват, че едно репатриране струва 126 лева и 45 стотинки, а поставянето на скоба 43 лева и 32 стотинки“, заяви в „Денят започва“ Румяна Милова, член Съвета на директорите на ЦГМ. По думите й нарушителите се увеличават, като голяма част от тях профучават през входовете на буферните паркинги.

Според Румяна Милова, ако се вземе решение за увеличение на глобите, дисциплината на гражданите ще се повиши. През изминалата година са репатрирани 32 хиляди и 100 автомобила.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *