Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

CNN: Байдън одобри изпращането на допълнителни военни от САЩ в Източна Европа

Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на  допълнителни военни от  САЩ в Източна Европа, съобщава CNN.

Очаква се информацията да бъде официално съобщена и от Пентагона.

Изпращането на войски от САЩ към Европа е демонстрация в подкрепа на съюзниците на НАТО, които се чувстват застрашени от военните действия на Русия спрямо Украйна, заявиха официални лица пред CNN.

Разполагането на войски ще включва приблизително 2000 американски войници в Полша и още няколко хиляди в югоизточните страни от НАТО, включително Румъния, казаха още източниците.

Преди дни стана ясно, че САЩ вече са поставили 8500 войници в повишена готовност, в случай че Силите за реагиране на НАТО бъдат извикани и американските сили се нуждаят от тях.

CNN съобщи миналата седмица, че САЩ и техни съюзници са обсъждали разполагане на още няколко хиляди войници в източноевропейските страни от НАТО преди всяка потенциална руска инвазия в Украйна, предвид продължаващата агресия от Москва.

Байдън каза още, че ще премести войските „в най-скоро време“, тъй като Русия продължава да събира сили близо до Украйна, предизвиквайки опасения от нова инвазия, дори когато дипломатическите усилия за деескалация на напрежението продължават.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *