24.07.2024

Фейсбук замира, Зукърбърг губи $29 млрд. за ден

Хиляди стопираха да използват социалната мрежа Facebook губи ежедневни консуматори за първи път в своята 18-годишна история, сочат данни от последното тримесечие на 2021 година, заяви в. “Дейли мейл ”. Според шефа на обществената мрежа Марк Зукърбърг това е породено от взрива на приложението “Тик-Ток ”.

Унищожителният финансов доклад, който беше оповестен в сряда, срина акциите на компанията с цели 20%. Това заличи Щатски долар 200 милиарда от общата стойност на “Мета ” (компанията майка) на фондовата борса и провокира разтърсване в персоналните финанси на Марк Зукърбърг, който се раздели с Щатски долар 29 милиарда в рамките дневно.

Facebook регистрира спад от близо 500 000 консуматори на дневна база през последното тримесечие на 2021 година “Хората имат доста благоприятни условия да изберат по какъв начин желаят да прекарват времето си, а приложения като “Тик-Ток ” се развиват доста бързо ”, сподели Зукърбърг по време на диалог за печалбите. Той изясни, че “Мета ” – компанията, която има фейсбук, инстаграм и уатсъп – поставя доста услилия, с цел да създаде свои къси видеа, наречени още Reels, в опит да се конкурира с нашумелия “Тик-Ток ”.

“Това е поводът фокусът ни точно върху тази функционалност да бъде толкоз значим ”, разкри шефът на обществената мрежа. Facebook, който в този момент има единствено 1,93 милиарда консуматори, посещаващи платформата всеки ден, също означи спад на акциите си с повече от 20%.

Това стана след ненадейно огромните разноски за плана му “Метавселена ”, довели до необичаен спад в печалбата му за четвъртото тримесечие на предходната година. След претърпяната загуба от 29 милиарда $ Марк Зукърбърг към този момент е на дванадесетото място в листата с милиардери в действително време на списание “Форбс ”, изоставайки след индийските бизнес магнати Мукеш Амбани и Гаутам Адани.

В момента положението на шефа на обществената мрежа се прави оценка на 84,8 милиарда $. Яхта на Безос не може да мине под мост, ще го демонтират Исторически холандски мост ще бъде демонтиран, с цел да премине новопостроената суперяхта на Джеф Безос, заяви в. “Дейли мейл ”. Сметката за услугата ще бъде платена от милиардера.

Емблематичният мост Конингсхавенбруг в Ротердам, прочут още на локалните като De Hef, е издигнат над река Нов Маас през 1927 година и е основна част от историята на града. Съоръжението е реновирано през 2017 година, когато локалният съвет дал думата си, че в никакъв случай повече няма да бъде демонтирано. Ето че обещанието ще бъде нарушено, с цел да премине в намерено море гигантската яхта на притежателя на “Амазон ”.

Милиардерът заречен да заплати разноските, защото се оказало, че това е единственият метод да придвижи новата си облага. В момента яхтата се строи в Албласердам, в западната част на Холандия. Тя ще бъде дълга 127 метра и ще коства на Безос 400 млн. паунда. Когато бъде приключена, ще изпревари по величина най-големия пътнически транспортен съд в света и ще стане най-голямата ветроходна яхта в света. Потайният кораб на създателя на “Амазон ”, който беше уловен за малко през октомври, ще има три големи мачти, три палуби и няма да може да премине под моста, макар че дистанцията под него е цели 40 метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *