Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

За месец случаите на ковид в София-област са нараснали с 300%

От днес влизат в сила още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в София- Област. Над 2000 на 100 000 е заболеваемостта на 14-дневна база. А това налага по-сериозни ограничения.

Областният управител на София Иван Иванов уточни, че за последните 25-30 дни в областта отчитат около 300% нарастване на ковид случаите. Най-силно засегнати са общините Челопеч, Антон, Пирдоп и Златица.

Тревожни тенденции обаче има и в Самоков, Ботевград и Етрополе. В Средногорието заболеваемостта надхвърля 2500 души на 100 000, допълни Иван Иванов.

Въвежда се ограничение в работното време на заведенията-до 22 ч и капацитет до 50%, заяви областният управител. Спират се посещенията в езикови, образователни и музикални школи, забраняват се детските лагери и фермерските събори.

В големите търговски центрове се въвежда еднопосочно движение и зелен сертификат.

В областните болници се спират плановите операции и плановият прием. Изключение ще се прави за животоспасяващите случаи. От 532 болнични легла в областта, 177 са свободни. Интензивните легла са 35, от тях 9 не са заети, допълни Иван Иванов.

Увери, че няма опасност от катаклизъм по отношение на леглата. Ограниченията ще продължат поне 2 седмици.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *