Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Общество

Масово упояване на бездомни кучета в Благоевград

Сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от служители на общинския приют. Това се е случило в навечерието на тържествата за Гоце Делчев.

Зрители на BTV изпращат клипове, заснети в центъра на града. На тях се вижда състоянието на едното четириного, а въпросът на жената, автор на клипа, остава без отговор. Тя пита защо по този начин се ловят безстопанствените кучета.

На клипа се вижда как служителите обясняват, че са упоили животните, за да ги ваксинират.

Бях свидетел на акцията на служителите на общинския приют и бях подложена на психически тормоз от цялата случка. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше абсолютно нехуманен. Можеха да използват нас доброволците и хората, които обгрижват безстопанствените животни, да помогнем със залавянето на кучетата. Кучетата се упояваха, без да бъдат агресивни. Преди това бях свидетел и на това как спейки на слънце кучетата бяха обстрелвани, но не успях да снимам, обясни Цветомира Съботинова. Според нея екипът трябва да поеме отговорност за случилото се.

Бях свидетел на същия случай, който се разигра пред Съдебната палата. Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас, разказа доброволецът Мария Георгиева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *