20.07.2024

Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в НАП данни за изплатени през 2021 година доходи

Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в НАП данни за изплатените от тях доходи през 2021 година, напомнят от офиса в Хасково. В областния град до момента са приети 5 500 такива справки.

До края на днешния ден предприятията и самоосигуряващите се лица също така могат да проверят, коригират при необходимост и подадат отново изпратената от тях информация, без да им бъдат наложени санкции. Приходната агенция вече уведоми с писма над 4 500 работодатели в страната за допуснати неточности в справките им за доходи. Установените грешки могат да бъдат видени чрез достъпните с персонален идентификационен код (ПИК) и електронен подпис (КЕП) електронни услуги на НАП: „Подаване на информация за изплатени доходи, различни от трудови правоотношения на физически лица /чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ/“ и „Подаване на информация за изплатени доходи по трудови правоотношения на физически лица /чл. 73, ал. 6 от ЗДДФЛ/“.

Междувременно нараства и броят на лицата от Хасково и областта, които са обявили приходите си от 2021 година. До тази сутрин са постъпили 2 550 годишни данъчни декларации за доходи на физически лица. От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че 3 март е официален празник и неработен ден, но електронните услуги ще са достъпни и всеки с ПИК или КЕП може да подава онлайн документи към администрацията.

Повече информация за попълването на справки и декларации може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, според тарифата на съответния оператор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *