Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Вицепрезидентът към лекари: Нямате работно време, винаги сте на първа линия

Лекарите нямат работно време, те винаги са в работен режим, на първа линия. Дължим ви признателност и благодарност всеки ден.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към участниците в „Неограничена ринология и V Педиатрична оториноларингологична конференция“, която се организира от Българско сдружение по детска оториноларингология, Българско ринологично сдружение и Медицински университет – Пловдив. Форумът се провежда в хибриден формат – онлайн и присъствено.

„Живеем в сложно време. В сумрака на войната и пандемията от Ковид-19 на преден план е армията на хората с бели престилки, на хората, които спасяват животи и даряват надежда. Поклон пред тези, които плащат най-високата цена за спечелването на тези битки – живота си“, заяви вицепрезидентът.

Йотова изтъкна участието в конференцията на внушителен брой чуждестранни гости, светила в областта на оториноларингологията и педиатрията, доказани учени от целия свят, които „превръщат това научно събитие във форум, който ще предизвика изключителен интерес сред научния свят и лекарите“. Вицепрезидентът благодари специално на председателите на организационния комитет – ректора на МУ – Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева и заместник-ректора проф. д-р Диляна Вичева.

„От вашата грижа и умения зависи здравето на всяко едно поколение. За мен е изключително важно да заявя своята подкрепа към дейността ви, защото през вашите кабинети минават нашите деца“, посочи Илияна Йотова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *