Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно Най-четени

Отмийте негативните емоции с вода

Изследвания показват, че миенето е полезно не само за хигиена, но и помага да се отървете от негативните емоции. Престоят в чисти стаи също ни влияе добре. Измиването може да ви помогне да се отървете от негативните емоции. Не само физическата, но и душевната хигиена е от решаващо значение за нашето ментално здраве.

Позитивните мисли и чувства също са от огромно значение за да може ефекта да се разгърне напълно. Според учените провели изследването, по-голямата част от хората в света не обръщат достатъчно внимание на малки неща от ежедневието, които биха могли да ги накарат да се чувстват значително по-добре.

Емоциите се отмиват със сапун и вода

„Чрез измиване на ръцете, вземане на душ или дори само мислене за тези дейности можем да „отмием“ неморалността, неприятните чувства и натрапчивите съмнения“, казва Спайк Лий, изследовател от университета в Мичиган. Оказва се, че миенето като метафора за прочистване до голяма степен влияе на психиката ни. Има едно „но“.

Водата ще отмие не само нервността, но и ентусиазма и забавлението

Специалистите предупреждават, че измиващият ефект помага да се отървете от съпътстващите емоции, независимо дали са отрицателни или положителни. Водата намалява въздействието на предишни преживявания и ситуации. Ако сте забавни или развълнувани, душ или вана могат да „отмият“ и тези чувства.
За да проучат влиянието на миенето и чистотата върху емоционалното състояние на хората и техните вярвания, изследователите помолиха група хора да оценят своя морал и морала на другите.

Субектите бяха разделени и подложени на различни влияния. Първо, всички бяха помолени да си спомнят за неетично действие, което са извършили в миналото. След това с помощта на специални психологически тестове е измерено тяхното ниво на вина. Някои участници бяха тествани в чиста стая, други в нечисто, мръсно пространство. Някои от субектите имаха достъп до бактерицидно измиване на ръцете и възможността да направят добро дело след експеримента. Както се оказа?

Чисто тяло = чиста съвест?

Участниците, които са били тествани в мръсни стаи, са имали по-ниска оценка за морала на другите от тези, изследвани в чисти интериори. Хората, които са използвали почистващ препарат за ръце, се чувстват по-малко виновни за грешките, които са извършили, отколкото тези, които не са го направили. Оказа се също, че участниците от групата за миене на ръце са най-малко склонни да решат да участват в добро дело (изследователите предложиха доброволчество). Изследователите казват, че най-вероятно не е трябвало да се поправят за престъпления, предизвикващи вина.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *