Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Чудесата, които витамин C може да направи за кожата

Витамин С е известен отдавна и се използва доста широко в козметиката. Последните години обаче му донесоха истински ренесанс. Първо, защото е естествена съставка, която сама по себе си може да направи чудеса. Напоследък има истински бум в козметиката и натуралната грижа. Витамин С подпомага процеса на производство на колаген и също така има изсветляващ ефект.

Това е особено ценено от малко по-зрелите дами, но и младите трябва да го вземат предвид! Колкото по-рано започнем да се грижим за тена си, толкова по-добре. Тогава ще можем да забавим процеса на стареене на кожата.

Какви са ефектите на витамин С, използван в козметиката за лице?

На първо място, той ще помогне за възстановяването на колагена или ще забави загубата му. Благодарение на това ще можем да премахнем малките бръчки и да прикрием дълбоките. Кожата ни ще стане по-свежа, подмладена и сияйна. Ще изглеждаме по-млади и много по-привлекателни!
Благодарение на витамин С, приложен върху лицето, ние ще се отървем от обезцветяването, ще го сведем до минимум и ще го направим по-малко видимо.

Всички дами с проблеми от този вид със сигурност ще се зарадват. Кремове за лице и масла, съдържащи витамин С, ще се превърнат в тяхното тайно оръжие в борбата с обезцветяването.
Може да си приготвите и домашна маска с лимонов сок! Козметиката, съдържаща витамин С, помага за защитата на кожата ни от вредното UV лъчение. Както знаете, слънцето няма положителен ефект върху кожата на лицето.

Предизвиква обезцветяване, по-бързо поява на бръчки и изсушаване. Витамин С ще ни помогне да защитим лицето си и, както вече споменахме, ще помогне за намаляване на вредното въздействие на слънчевата светлина.

Затова и през горещите месеци можете да използвате препарати, които съдържат аскорбинова киселина. Кожата ще стане сияйна. Дори и да нямате обезцветяване или бръчки, винаги можете да направите лицето си сияещо и красиво осветено!

Отпочинала, здрава и подхранена кожа на лицето ще прикрие възрастта ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре!
Витамин С може безопасно да се използва и от хора с чувствителна кожа. Просто изберете козметика с по-ниска концентрация на тази съставка. Кожата, която често е раздразнена, със сигурност ще се отплати с подобрение в състоянието си!

Витамин С за лице – коя козметика да изберем?

На първо място тези, които ще бъдат възможно най-естествени. Благодарение на това няма да натоварвате кожата.
Избягвайки вредните вещества, поддържате кожата си красива за дълго време. Останалото зависи от вашите предпочитания. Ако имате нужда от силен витаминен „тласък“, сложете серум.
Благодарение на него бързо ще постигнете желания ефект. Не забравяйте да използвате серума върху почистена кожа на лицето, преди да нанесете крема. Благодарение на това ще улесните достъпа на съставките до по-дълбоките слоеве на кожата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *