18.07.2024

Пожар изпепели къща на семейство с малки деца

Пожар изпепели до основи къщата на семейство с две малки деца във видинското село Дражинци. „Община Ружинци е готова да помогне с техника и работници, с каквото е необходимо на четиричленното семейство“, каза кметът Александър Александров, цитиран от БТА.

„На 25 март вечерта животът на Ивета, Румен и двете им деца – на възраст три месеца и една година и осем месеца, се преобръща, след като пожар унищожава дома им и те остават без покрив над главите си”, разказа Александров.

Заключението на пожарникарите е, че огънят е тръгнал от гараж заради късо съединение, като вследствие на силния вятър огнената стихия бързо се е разпространила, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. За щастие, няма пострадали хора, но къщата е напълно необитаема – няма покрив, унищожени са уредите и обзавеждането.

Кметът на община Ружинци каза още, че е разговарял със собственика на изгорелия имот и Общината ще съдейства с техника, която е необходима за разчистването. Ако е нужно ще се включат и младежите, които са назначени по програма за временна заетост, допълни Александров. Той съобщи, че предстои да бъде разкрита и дарителска сметка, за да могат да се съберат средства и да се помогне на семейството. Александров уточни, че днес е разговарял с Лео Кадели, който е приятел на Общината, и той е поел ангажимент да помогне с обзавеждането, след като сградата бъде възстановена.

Александров призова всички желаещи да се включат в акцията и да помогнат на семейството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *