Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас

Задържаха група за рекет и изнудване в Бургас. Престъпната групата е събирала „такса спокойствие“ за разпространение на наркотици.

Общо 8 души са задържани през последните два дни при специализираната полицейска операция на територията на Бургас. Полицията е следяла групата още от февруари. Като подбудител е сочен известният в криминалните среди бивш ММА боец Илко Паскалев. Групата е изнудвала и принуждавала лица, сред които и деца на възраст между 14 и 18 години, да продават наркотици на територията на града. В някои случаи се е стигало и до физическа агресия.

„Четири лица в съучастие, съответно като помагачи са извършители и са осъществявали изнудване спрямо други със заплахи, касаещи тяхната телесна неприкосновеност, имущество и оказване на психологическо въздействие и тормоз“, заяви Георги Чинев, ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас.

От прокуратурата разкриха какъв е бил механизмът на действие на престъпната група.“Единият е предоставяне за продажба от тяхна страна на други лица, продажба на наркотични вещества и впоследствие, след като не може да се върне на време сумата от продажбата, започва налагане – ще използваме термина „на глоби“, които глоби продължават продължително време и вторият начин – установяване от страна на обвиняемите на лица, които разпространяват наркотични вещества и съответно налагане на принуда върху тези лица от страна на получилите обвинение извършители да им заплащат така наречената „такса спокойствие“, допълни старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Престъпната група е неутрализирана на прага на летния сезон. Според полицията в разгара на лятото пласирането на наркотици се разраства.

Източник:БНТ

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *