Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Засилени проверки на МВР във връзка с абитуриентските балове

МВР стартира засилени проверки във връзка с абитуриентските балове. Проведени са срещи с ръководствата на училищата, както и с представители на охранителните фирми, които се грижат за сигурността в учебните заведения, стана ясно на брифинг в Главна дирекция „Национална полиция“.

„Проведени са срещи-беседи както с ученици, така и с техните родители, във връзка с планираните екскурзии, за да се организира безопасното придвижване на абитуриентите, свързано с колони от автомобили. Напомняме на абитуриентите за управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотични вещества и какви са последиците. Организирани са срещи с регионалните управления на образованието и с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ по отношение на организираните пътувания. Извършен е инструктаж на водачите на превозните средства, с които се превозват учениците“, заяви Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“.

По думите ѝ в момента предвид матурите в много от дните, в които учениците не учат, те участват в различни организирани прояви.

„Правят се контролни проверки на водачите на автобуси и микробуси. Призовавам абитуриентите да не се показват през прозорците или други отвори“, допълни Мария Ботева.

Съставени са протоколи за предупреждение към абитуриенти, съставени са 102 акта. На място са установени 3 нарушения за алкохол, 232 за скорост.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *