Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора

САЩ увеличат вноса на бебешко мляко

Подложена на натиск от родители и политици, администрацията на президента Джо Байдън вчера обяви стъпки за облекчаване на общонационалния недостиг на адаптирано мляко за бебета, включително повторното отваряне на най-голямото местно производствено предприятие и увеличение на вноса от чужбина, предаде АП.

Администрацията по храните и лекарствата каза, че ще рационализира своя процес за оценка, за да улесни започването на доставки от чуждестранни производители, посочва БТА.

„Надяваме се, че този призив към световния пазар ще получи отговор, международни бизнеси ще отговорят на предизвикателството и ще ни помогнат да увеличим предлагането на тези продукти“, заяви комисарят на Администрацията по храните и лекарствата Робърт Калиф. Той добави, че САЩ ще приоритизират компаниите, които могат да осигурят най-големите доставки и бързо да представят документация, че техните формули са безопасни и отговарят на американските хранителни стандарти.

Обявяването за увеличението на вноса дойде малко след като регулатори казаха, че са сключили сделка, която ще позволи на „Абът нютришън“ да възобнови работата в завода си в Мичиган, който е затворен от февруари заради проблеми, свързани със замърсяване. Компанията трябва да преработи процедурите си за безопасност преди да възобнови производството.

Не се очаква тези стъпки да имат незабавен ефект върху недостига, заради който много родители са принудени да търсят адаптирано мляко за бебетата си онлайн или в хранителни банки, отбелязва АП.

На 17 февруари, след смъртта на две бебета, компанията „Абът“ спря производството и изтегли от търговската верига няколко адаптирани млека, включително „Симилак“, използвано от милиони американски семейства. Разследването показа, че въпросното мляко няма връзка с трагедията, но производството все още не е възобновено. Това задълбочава недостига, който вече причинен от по-широки проблеми по веригата на доставки и недостиг на работна ръка.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *