Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

Сериозни задръствания заради протеста на градския транспорт

Ден на протести в цялата страна. Точно в 08.00 ч. започна блокадата на ключови места в София. Служители на градския транспорт излязоха на протест.  Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха  на три места – „Лъвов мост“, „Сточна гара“ и „Петте кьошета“. Образували са се сериозни задръствания.

Градският транспорт се движи по график, но се очакват евентуални затруднения  заради блокирането на движението в целия център на столицата.

Днес и превозвачите излизат на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове.  В столицата сборните точки са три. Част от камионите вече са на Цариградско шосе при парка „Врана”. Очакват се още товарни превозни средтсва, които ще спрат на входовете на София в района на магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Люлин“. Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели.

След това около 09.30 ч. тръгват на шествие към Министерството на финансите, а от там сборният пункт е Министерският съвет.

Демонстрация са заявили и таксиметровите шофьори. Очаква се около обяд те да се съберат на жълтите павета.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *