Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Фалшив и разреден алкохол в заведенията по морето

Спирт с есенция вместо оригинален алкохол в заведения по морето. Това откриват първите проверки на контролните органи по летните ни курорти. От началото на сезона митничарите също задържат стотици литри алкохол с неясен произход, който е трябвало да достигне до баровете и дискотеките. Съветите на експертите за това как да разберем кой алкохол е фалшив събра Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна“.

Когато градусите навън вървят нагоре, градусите в чашите – също бързо растат, разказва професионалният барман Варужан Бояджиян. Консумират се главно анасонови напитки, джинове. Съчетават ги в коктейли, каза той.

Екипът на телевизията тръгна с експерти на проверка в няколко заведения в София и в няколко по морето. Като таен клиент биват поръчани водка, уиски, ракия, вино и шотове с ликьори. Алкохолният тур по Черноморието започва от Лозенец, минава през Приморско, Созопол, „Слънчев бряг“ и достига до Варна и „Златни пясъци“. Според производителите именно по морето е най-голям рискът да попаднем на некачествен алкохол в сезона на почивките.

Най-често алкохол с неясен произход и състав попадал в евтините ол инклузив хотели по морето, разказват търговците на алкохол. По сметки на хора от бранша – всяко лято по Черноморието се изпиват поне 10 тона алкохол менте, създаван специално за нуждите на хотелиери и ресторантьори за сезона. Още по-опасни били запоите в баровете на плажа в големите курорти по морето.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *