Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Любопитно

Учени разчетоха „езика“ на кучешката опашка

Начинът, по който кучетата махат с опашките си, издава техните чувства, установиха изследователи от Китайската академия на науките, пише „Дейли мейл“.

Авторите на изследването са използвали система за проследяване на движението, за да анализират 21 000 махания на опашката на десет кучета от породата бигъл, предаде БТА. По време на експеримента животните са прекарали три дни с непознати хора, които са им показвали добро отношение – галили са ги, хранили са ги и са си играли с тях.

Изследователите са установили, че когато кучетата се срещат с непознати, те махат с опашка наляво. Когато обаче виждат хора, с които са общували преди, движенията на опашката им са насочени предимно надясно.

Според специалистите кучетата махат с опашка на дясната страна поради активирането на лявото полукълбо на мозъка, което обработва положителните емоции. Това означава, че ако маха с опашка надясно, домашен любимец е щастлив и доволен. Ако опашката му се върти повече наляво, може да се предположи, че кучето е нервно или уплашено

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *