Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

България на прага на новия служебен кабинет на Румен Радев

България на прага на новия служебен кабинет на Румен Радев. В очакване на президентския указ за разпускане на разпускане на 47-я парламент и насрочване на новите парламентарни избори, партиите започнаха подготовка за вота. Сред най-вероятните дати е 2 август, което означава, че вотът трябва да се проведе най-късно до 2 октомври.

След като и третият, последен мандат за кабинет в ръцете на БСП остана неизпълнен, днес левицата даде начало на предизборната си кампания от Бузлуджа и отправи критики към „Дондуков 2″. Оттам запазиха мълчание.

Хиляди социалисти отбелязаха 131-та годишнина от началото на лявото движение у нас, а лидерът на партията ги призова за подкрепа на предстоящите избори.

Корнелия Нинова: И не е прав президентът Радев като ни порица онзи ден, че оставяме държавата в хаос. Друг предизвика хаоса – онези скрити сили, които видяха заплаха. Тези сили се обединиха и свалиха правителството. Грозното и озлобено лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта. В едно интервю казах, че Русия е приятелска държава и адът се изсипа на главата ми, но тези думи са отговорност към България.

Левицата обяви, че е имала стабилизираща роля в този кабинет.

Борислав Гуцанов, организационен секретар: БСП е партията, която може да даде мъдрост, която е необходима, тази стабилност на България и съм убеден, че това ще си проличи и на предстоящите избори. Ние сме готови за тях и отиваме с огромно настроение.

На събора дойде Кирил Добрев – изключен от БСП, а преди дни – възстановен от съда.

Кирил Добрев: Чувствам се много добре, аз съм вкъщи, тук съм от 1991 г. Съдът възстановени една несправедливост, аз бях изключен заради доноси.

Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП: За пръв път в историята, може би в световната, съд се намесва във вътрешнопартийна ситуация.

А редовите социалисти бяха дошли да видят своето ръководство.

Потърсени за коментар, от администрацията на държавния глава заявиха, че ако имат позиция за казаното от Нинова, ще информират.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *