Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика

Изправи се.БГ ще връчат студени радиатори на предсадетеля на КЕВР

Днес (09.08.2022) от 8:45ч пред КЕВР г-жа Мая Манолова и представители на гражданска платформа Изправи се.БГ ще връчат студени радиатори на предсадетеля на Регулатора. От 9:00ч Комисията е насрочила открито заседание за обсъждане искането на Булгаргаз за увеличение на цената на газа за август с 55% до 298лв/МВтч.
Припомняме, че от Изправи се.БГ предупредиха за предстоящото шоково паскъпване на газа още преди да стане ясно искането на газовата компания и започнаха кампанията „Подари радиатор на властта“ с акция пред Булгаргаз. Тогава активистите предупредиха, че с толкова високи цени на газа и липсата на дългосрочни договори ни чака студена и скъпа зима и много радиатори ще бъдат изключени.
Преди заседанието на КЕВР, от 8:45ч, г-жа Манолова и представители на Изправи се.БГ ще връчат радиатори на председателя на Регулатора и ще коментират ситуацията с газа и действията на властта за справяне с кризата.
След заседанието на КЕВР за цената на газа от Изправи се.БГ ще участват в обществените обсъждания и за цената на водата в обл. Ямбол и Видин.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *