Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Изборът на редактора Общество

В края на сезона: По-евтино море през септември

Активният туристически сезон е към края си. Хотелиерите в курортите край Варна обаче се надяват на гости поне до октомври, затова свалят цените. В началото на септември една нощувка вече струва с около 20 на сто по-малко. В края на месеца цените ще паднат още, а синоптиците обещават хубаво време.

За да привлекат повече туристи и след активния летен сезон, хотелиерите в курорта „Златни пясъци“ предлагат атрактивни оферти.

„Ако вземем един четиризвезден качествен хотел, който е на първа линия, престоят олинклузив за двама човека за 6 нощувки във високия сезон, почивката би струвала за двамата около 2200 лева. В първия период на септември тази почивка може да струва около 1500 лева, а след 11 септември може да се намери и под 1000 лева“, каза проф. Стоян Маринов – Варненска туристическа камара.

Заради намалението от 15 до 30 процента и на допълнителните услуги, като тези в спа центровете, много от хотелите имат резервации до края на септември.

„Ние това намаление го бяхме дали още в началото на август. Има интерес. Имаме и български семейства, но имаме и по-възрастни румънски граждани. Заетостта ни до 20 септември е около 65 процента“, казва Стела Деянова – хотелиер.

„Прави се всичко възможно с оферти от порадъка на до 20 процента намаление с цел да се привлекат повече клиенти, но за съжаление динамиката с цените на енергетиката, на тока на газта, се принуждават повечето хотели, вместо да продължават да прилагат тази практика, да затварят“, казва Станислав Стоянов – хотелиер.

От сезонните намаления се възползват не само туристи от съседни страни, но и много българи. Договарянето за следващия сезон вече започна. Хотелиерите казват, че никой не може да предвиди колко ще струва токът и каква ще бъде инфлацията догодина, затова, поне засега, запазват ценовите нива от това лято.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *