Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Седмица преди вота: Акции срещу купуването на гласове в страната

Седмица преди вота – полицията е на крак. Акции се провеждат в различни градове на страната, насочени срещу битовата престъпност и купуването на гласове.  Общо 13 души са задържани на територията на Бургаска област. В Пловдивско полиция и жандармерия атакуваха няколко махали в търсене на списъци или събрани чужди лични карти. Арестуван има и в Кюстендил. В ромската махала на Бургас двама души са задържани по подозрение в лихварство и купуване на гласове. В домовете им са открити множество крадени вещи. Предполага се, че предметите са заложени от социално слаби роми, които срещу опрощаване на кредит са съветвани за кого да гласуват.

Спецоперация на МВР в Стамболийски Акцентът е поставен върху противодействие на нарушенията в изборното законодателство Задържана е и група за отвличане заради неуредени финансови взаимоотношения.  „От тези 5 лица – две са задържани на територията на Приморско, като при обиска на място в помещението, където са живеели, е намерена и голяма сума пари. Уточнява се дали тази сума пари не е използвана и за купуването на изборен вот“, заяви Марин Димитров – началник отдел „Охранителна полиция“ – ОД на МВР-Бургас. Парите, напъхани в сак, са близо 50 000 лева.

11 души за задържани при мащабна полицейска операция в Бургаско (СНИМКИ) Двама от тях са арестувани в Приморско с голяма сума пари и наркотици От рано сутринта полиция и жандармерия влязоха в няколко махали на Стамболийски, Кричим и Перущица. Обект на проверките – автоморги, автокъщи, складове за дървен материал, заложни къщи. Хора от махалата казват, че до момента нито един представител на партия не е дошъл да ги агитира.

На възлово място в една от махалите в Кюстендил е създаден временен пункт, който контролира влизащите и излизащите от квартала. „Имаме два обекта, които нямат разрешително за извършване на търговска дейност, като са съставени общо за двете районни управления 8 акта във връзка с нарушения, установени в търговските обекти. А в град Дупница е задържано и едно лице“, съобщи Васил Паргов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Кюстендил.  Задържаният е издирван от Интерпол за наркотици.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *