Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

30 души са задържани във Варненско за купуване на гласове и други престъпления

30 задържани при специализирана операция на полицията срещу купуването на гласове и всякакви други престъпления във Варненско. Акция се провежда и на територията на Ботевград. Началото на операцията във Варненско беше дадено в полунощ. Тя е разгърната на територията на цялата област, като в нея участват всички сили на полицията. До момента са проверени над 2000 лица, образувани са 17 досъдебни производства за различни престъпления.

Извършени са претърсвания на десетки адреси и търговски обекти. Варненска област осъмна с полицейски блокади и масови проверки на много места. Има арестувани за лихварство, наркотици, кражби. Установени са 5 лица, обявени за национално издирване. Открити са и две полета с насаждения от марихуана в напреднал стадий на развитие, съобщи ст. комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР – Варна. Успоредно с това са проверени над 100 различни обекти – заложни къщи, заведения, автоморги, пунктове за черни и цветни метали. „Намерени са пари, намерени са и списъци, намерени са различни обозначения срещу имената им, но към момента не може да се каже дали имат съпричастност за купуване на гласове“, отбеляза ст. комисар Атанас Михов.

Операцията на полицията във Варна ще продължи и през следващите дни. Спецакция във Варна, четирима са задъжани Полицаите са създали контролно-пропускателни пунктове в четири населени места в община Аврен От вчера акция тече и в Ботевград. „От вчерашния ден проверените лица са около 500. Около 380 са проверените МПС-та. Съставени актове имаме 46, съставени фишове – 191. Имаме заснети 141 видеоклипа на нарушения на скоростния режим“, заяви Здравко Йотов, началник на РУБотевград.

Собственичка на магазин получи глоба за неиздаване на касов бон. За купуване на гласове в квартала, отрича. На друго мнение са жителите. Казват, че сега не се купуват гласове заради полицейските проверки, но когато те приключат, продажбата започва. По думите им един глас върви по 50-60 лв. и всички си продават гласовете. До момента в града за търговия с вот са проверени 54 адреса и 8 лица от контингента, задържани няма.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *