Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика Последни новини

Депутатите избират председател на Народното събрание – ден втори

Депутатите се събират, за да направят нов опит да изберат председател на Народното събрание. Пленарното заседание започва в 10 часа.

След осем часа на гласувания, дискусии, почивки и словесни престрелки вчера, първото пленарно заседание на 48-ото НС бе прекратено – без избран председател. След две гласувания в два тура до разбирателство така и не се стигна. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

След заседанието от „Демократична България“ направиха предложение председателството да се ротира между кандидатите на двете най-големи парламентартни групи – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“.

От ГЕРБ-СДС подкрепиха предложението на „Демократична България“. БСП определиха идеята като неподходяща, но подчертаха, че целта им е парламентът да заработи.

Вечерта обаче се стигна до частична развръзка на блокирания избор, тъй като „Продължаваме Промяната“ обявиха, че оттеглят кандидатурата на Никола Минчев, макар според тях той да е най-достоен. ПП няма да издигат кандидат на заседанието днес.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *