Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор за „Продължаваме промяната“

ен коалиционен партньор. „За връщането на хартиената бюлетина имаме дълбоко несъгласие е тях. По този начин ще се върне статуквото. Това е ключът за овладяване на местните избори. Всеки, който го иска няма как да е наш партньор“, допълни Василев.

„Започнали сме разговори с „Демократична България“. Смятаме, че не само с тях, а и с местни кандидати за кметове, които не са забъркани с корупция, може да се явим заедно“, поясни той.

„ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС имат заедно 130 депутати. Това е ясно мнозинство. Математическите сметки оказват, че няма как да се излъчи кабинет без тяхната подкрепа. Ще предложим управленска програма и кабинет, но няма как да търсим подкрепа от ГЕРБ. От БСП търсим подкрепа по политики, но за кабинет няма как да има разговори, ако се приеме хартиената бюлетина в този вид. Ние сме предвидим партньор“, обясни Василев.

По повод различията в ПГ на ПП по някои гласувания в НС, Асен Василев заяви: „В 80-90% от гласуванията на ПП има различни гласувания и това е нормално. Принципът за спазване на обещание, го спазваме. Всеки един от ПП обаче няма да наруши обещанието си да не подкрепим ГЕРБ“, увери той.

„ГЕРБ заявиха, че подкрепят всички наши политики, но изразиха опасение, че дефицитът ще надскочи 3%. Ние им показахме с разчети, че бюджетния дефицит може да е 2,6%, за да не се нарушава фискалната политика, но и да се случат всички политики“, увери бившият финансов министър. Той допълни, че всички черни сценарии не са се реализирали.

Служебният финансов министър нарушава закона в момента като не внася проектобюджет. Мотивът е, че така се залагат политики. Това, което е внесено в момента замразява минималната работна заплата, каза още Василев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *