Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини

Борисов: Ние няма да се откажем от хартиената бюлетина

Брифинг на ГЕРБ след извънредно заседание на парламентарната им група, свикано от председателят на партията Бойко Борисов. Темата е промените в Изборния кодекс.

„Вчера ясно декларирахме, че ако този Изборен кодекс влезе в зала, ГЕРБ-СДС ще гласуват за оставането на Обществения съвет към ЦИК и на район „Чужбина“. Вчера беше промотирано като че все едно забраняваме на българите в чужбина да гласуват“, каза Бойко Борисов и допълни:

„Според мен, те си търсят повод да излязат от пленарна зала, а апокалипсисът след това ще е непоправим. Кирил и Асен го знаят. И ДБ го знаят.“

„Ние няма да се откажем от хартиената бюлетина. Няма да се откажем и от машинното гласуване. Затова нека въведем същите машини, които са в САЩ и Австралия, а не да гласуваме с машините на Мадуро и неговия софтуер. Ние нямаме доверие на тези машини“, призова лидерът на ГЕРБ.

Моето предложение е още днес пред вас медиите в парламента да отворим отново темата за Изборния кодекс, каза той.

„И не само. Вчера арбитражен съд пери иска на „Газпром“ срещу Финландия за незакупения газ. Ако същото се случи с България, ние ще трябва да платим над 2 милиарда евро. От кой бюджет? Затова е хубаво да влязат в пленарна зала“, продължи Борисов.

„Направете усилия за последен опит за връщане на здравия разум“, обърна се той към депутатите на партията си по повод заплахите на ПП и ДБ да напуснат парламента и да организират протести. „Изборният кодекс е само претекст“, според него.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *