Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

„Български възход“ ще подкрепи Габровски, но не и структурата и състава на кабинета му

Парламентарната група на „Български възход“ ще подкрепи кандидатурата на Николай Габровски за министър-председател, но няма да подкрепи предложените от него структура и състав на правителство. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на БВ Стефан Янев.

По конституция Народното събрание гласува първо кандидатурата за министър-председател, а след това предложеният от него кабинет.

„Ще подкрепим персонално проф. Габровски като кандидат за премиер. В същото време ПГ на „Български възход“ няма да подкрепи предложената структура и състав на кабинета, тъй като липсва яснота кой ще носи политическата отговорност. Отиването на избори не бива да ни плаши“, заяви Стефан Янев.

Той допълни, че в началото на 48-ото НС повечето от представителите на политическите сили са изразили надежда и отговорност, че са в парламента да решават проблеми, да предлагат решения.

В основата на тези решения почти бяхме единодушни, че е диалогът. Днес, когато трябва да гласуваме структура и състав на МС, виждаме резултатите от този диалог, доколко той е успял, посочи лидерът на „Български възход“.

Янев поздрави ГЕРБ-СДС за номинацията на проф. Габровски като знак за отвореност към гражданското общество. Време е и ние да направим още такива жестове и да бъдем отворени към гражданското общество, призова Стефан Янев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *