Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Оборудват с камери контрольорите в столичния градски транспорт

От 1 януари контрольорите в градския транспорт вече ще бъдат оборудвани с камери, които ще записват през цялото време процеса на работното им място. Влизат в сила и новите временни билети за 30 минути и за 1 час.

„Част от екипите по контрол за редовността на пътниците от началото на следващата година ще разполагат с камери, които ще работят по време на техните проверки. С това разчитаме да внесем едно по-голямо спокойствие и проверките да минават цивилизовано и културно“. Това заяви Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност, по Нова ТВ.

По думите му, когато контрольорът се качи в превозното средство, камерата ще е включена и ще започне да записва. „Камерите са с вградени карти и на мониторите в пунктовете за управление и в ЦГМ може да се види как протича проверка. Ако евентуално след това има възражения и проблеми – те ще бъдат изпращани на съответните органи, за да се извърши проверка. Идеята е и работещите в градския транспорт, и пътниците да се чувстват спокойни по време на пътуванията“, подчерта Дилчев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *