Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show

Принц Хари: Искам да си върна баща си и брат си

Херцогът на Съсекс принц Хари казва, че иска „да си върне“ баща си и брат си по време на интервю за британския телевизионен канал Ай Ти Ви, което трябва да бъде излъчено тази неделя, два дни преди публикуването на мемоарите му, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В отделно интервю за американския канал Си Би Ес, което трябва да бъде излъчено в същия ден, Хари също така критикува Бъкингамския дворец, че не е успял да защити него и съпругата му, преди те да се оттеглят като пълноправни членове на кралското семейство.

И двете медии пуснаха предварително откъси от разговорите на херцога, преди пълните интервюта да бъдат излъчени в телевизионен ефир.

В интервюто по Ай Ти Ви принц Хари казва на водещия Том Брадби: „Нямаше нужда да се стига чак дотам“, преди да добави „Искам семейство, а не институция“.

Принцът казва още, че „по им отърва да ни имат за нещо като като злодеи“ и „не са показали абсолютно никакво желание за помирение“, въпреки че не става ясно кого точно има предвид.

Водещият Том Брадби е бивш кралски кореспондент и настоящ водещ на „Новините в 10“ по Ай Ти Ви. Той е личен приятел на херцозите на Съсекс и преди това ги е интервюирал за документален филм за тяхното турне в Африка през 2019 г.

Междувременно принц Хари разказва пред Андерсън Купър от Си Би Ес за „предателството“ на Бъкингамския дворец: „Всеки път, когато се опитвах да предприема нещо поверително, имаше брифинги, изтичане на информация и скалъпяване на истории срещу мен и жена ми“.

„Семейният девиз е „Никога не се оплаквай, никога не се обяснявай“, но това е просто едно мото, казва принцът и добавя: „Така че, когато през последните шест години от двореца ни казват „не можем да направим изявление, за да ви защитим“, но го предприемат за други членове на семейството, тогава мълчанието е вече предателство.“

Си Би Ес определя цялото интервю като „разголващо“, а автобиографията на Хари като „взривоопасна“. Книгата, озаглавена „Резервен“, предстои да излезе на 10 януари.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *