Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Радев: Трафикът на мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи

Несигурността и липсата на правителство води до жертви и до нестабилност. Доверието трябва да го има и да си помагаме заедно. Трафикът на мигранти вече е бизнес, с който МВР не може да се справи, това е европейски проблем. Когато граничните полицаи нямат доверие в системата, те с месеци не работят, докато не се установи новата власт.

Това каза Валентин Радев, бивш министър на вътрешните работи, по Nowa News.

„Всички е трябвало да помогнат да се справи и да вярва в системата“, коментира Радев случая с жандармерист, прекарвал мигранти, защото имал кредит.

По думите му дипломацията е много важна за превенция на нелегалните мигранти. „Първата стъпка беше направена със срещата на служебния министър. Защо няма пари, хора и оборудване за границата? Наличните не ги обучават преди да ги пратят на границата. Специализирани фирми трябва да поддържат оградата, а не да се кърпи с колани от граничарите. Служебните правителства нямат политика да разпределят средства по министерствата. Така не може да им се търси сметка, те правят каквото могат“, заяви той.

Според него 250 000 на километър е струвала оградата по границата, направена при Орешарски. 1 млн. струва тази, която ГЕРБ правихме, тя е по-голяма и поцинкована. Трябва обаче да се поддържа. Видеонаблюдение по цялата дължина на оградата също ще допринесе много добра мярка. Най-важното нещо обаче е да бъде увеличен щатът на границата“, подчерта Радев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *